FAQ

Provjera mlaznica

Provjera dovoda zraka u mlaznice

Ventil za opuštanje pritiska sa dnu vanjskog zida SPA korita osigurava dovod zraka u mlaznice. Ukoliko su jedan ili više ventila začepljeni ili blokirani mogu uzrokovati neispravan rad mlaznica.

Radi provjere, potrebno je ostaviti mlazni sistem uključen 1 ili 2 ciklusa. Trajanje jednog ciklus je približno 30 minuta. Na ovaj način možete provjeriti da li će se blokada mlaznica samostalno riješiti. Ukoliko se na ovaj način ne riješi problem možete pratiti korak-po-korak sljedeće korske kako bi ste provjerili dovod zrsks u mlaznice. Za ovo će Vam biti potreban crni SPA ključ.

Korak 1:

Odvrnite poklopac ventila pomoću crnog SPA ključa.

Korak 2:

Provjerite da li ventil izpušta zrak i da li je brtva (crni gumeni krug) zaglavljen. Zatim provjeriti da li nesto blokira dovod zraka u ventil..

Korak 3:

Vratite poklopac ventila pomoću crnog SPA ključa.

Ukoliko problem nije riješen molimo Vas kontaktirajte lokalni servisni centar za daljnju pomoć.

Provjera dovoda vode u mlaznice

Pumpa se nalazi u bazi SPA. Cjevi prolaze kroz zid korita SPA do mlaznica. Ukoliko voda ne izlazi iz mlaznica sa unutranje strane SPA korita dovod vode je blokiran.

Radi provjere, molimo Vas ostavite mlazni sistem uključen 1 ili 2 ciklusa. Trajanje jednog ciklus je približno 30 minuta. Na ovaj način možete provjeriti da li će se blokada mlaznica samostalno riješiti. Ukoliko se na ovaj način ne riješi problem možete pratiti korak-po-korak sljedeće korake kako bi ste proverili dovoda vode u mlaznice.

Korak 1:

Aktivirajte mlazni sistem na kontrolnoj ploči

Korak 2:

Polako okrenite sve mlaznice koje dobro funkcioniraju u smjeru suprotnom od kazaljke na satu. Zatim stavite dlan na mlaznice koje dobro funkcioniraju kako bi se sva snaga vode usmjerila na mlaznice koje ne rade.
Za obavljanje ove radnje može biti potrebno nekoliko ljudi.

Korak 3:

Potrebno je držati mlaznice zatvorenima (na prethodno opisani način) nekoliko minuta dok se otkloni blokada.

Ukoliko problem nije riješen molimo Vas kontaktirajte lokalni servisni centar za daljnju pomoć.