FAQ

Montaža automatskog čistača 28001 i 28005

Ukoliko Vaš automatski čistač bazena ne radi pravilno, na primjer: jedva se kreće, kreće se samo u jednom pravcu ili se uopće ne pomoče, prvo provjerite da li je proizvod pravilno priključen. Pratite sljedeće korake radi provjere u povezivanju proizvoda:

Provjerite da li je automatski čistač priključen za ulazni otvor na bazenu

Automatski čistač se povezuje na otvora bazena gdje se voda iz pumpe vraća u bazen. Čistač bazena neće raditi ukoliko je povezan na otvor gdje se voda povlači u pumpu vec samo i isključivo ukoliko je povezan na otvor bazena gdje se voda iz pumpe vraća u bazen. Ova sila stvara efekat usisavanja u čistaču, što dovodi do njegovog pomeranja i čišćenja bazena.

Pravilno priključite automatski čistač

Korak 1:

Postavite automatski čistač na dno bazena

Korak 2:

Potpuno potopite crijevo
Prvo potopite u vodu čistač, a zatim i crijevo

Korak 3:

Tek kada je crijevo potpuno potopljeno u vodu, priključite ga na na otvor bazena gdje se filtrirana voda vraća nazad u bazen.

Da li su povezivanja ispravna?

Automatski čistač bazena je namjenjen za bazene sa priključnim crijevima veličine 38 mm. Ukoliko želite povezati automatski čistač sa bazenom čija su priključna crijeva veličine 32 mm, biti će Vam potreban dodatni adapter. Adapter koji Vam je potreban možete naći pod brojem rezervnog dijela 12486.

Ukoliko se problem nastavi, molimo Vas da kontaktirajte lokalni servisni centar za dalju pomoć.